funkcja wykładnicza
fdsf: Oblicz:
|3x−5|=13−3x
17 gru 20:05
fdsf: nikt nie pomoże

?
17 gru 20:28
Hajtowy: Wartość bezwzględna zawsze jaka jest?
17 gru 20:30
fdsf: dodatnia

czyli mam dać dwa przypadki ?
3
x−5=13−3
x dla x≥0 oraz −3
x+5=13−3
x dla x<0
17 gru 20:35
Hajtowy: dla x < 0 ?

Mi tam wyszło x=2
17 gru 20:39
Hajtowy: Sorciaks, źle przeczytałem sobie

Licz
17 gru 20:40
krystek: 3x−5>0⇔3x>5
17 gru 20:41
fdsf: elegancko mi wyszło xD
z pierwszego
x=2 z drugiego sprzecznosc

Dzięki , jednak mój mózg nie zawiódł na spr
17 gru 21:12