matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że jeśli
Niebanalny Banan:
Wykaż, że jeśli 8
x
=27 i y=−log
4
9, to 2
x
−
2
y
=27
17 gru 18:53
Niebanalny Banan:
17 gru 19:23
+-:
8
x
=27
→2
3
x
=3
3
→
2
x
=3
y=−log
4
9→4
−
y
=9→2
−
2
y
=9 2
x
−
2
y
=27→2
x
*2
−
2
y
=27→2
x
*9=27→
2
x
=3
→2
3
x
=3
3
→
8
x
=27
17 gru 19:54