Wytłumacz krótko
Maris: 1.Napisz równanie prostej równoległej do prostej: 4x−5y+2=0. Przechodzącej przez punkt P(−2,4).
2. Oblicz pole trójkata ABC o wierzchołkach A(−2,−1) B(7,−3) C(1,5). Wykorzystaj odległość
punktu od prostej.
3.Narysuj w układnie współrzędnych zbiór punktów spełniających warunek:
x−y≥0
x−4y−12≤0 (Te przykłady są w klamerce)
4.Boki AB i AD równoległoboku ABCD zawarte są w prostych o równaniach:
AB: x−2y−4=0
AD: 2x−y+1=0 oraz wierzchołek C(9,7)
Wyznacz współrzędne wierzchołków ABD równoległoboku.
17 gru 17:37
Maris: Prosze o pomoc
17 gru 17:55
17 gru 19:16