matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległość między punktami
Kasia:
dany jest pkt. A=(−4;−3) oblicz długość |AB| jeśli: jego środek leży na osi OX a odcięta punktu B jest równa 2
17 gru 17:33
^Bartek^:
S=(..;0) bo leży na osi x
−3+y
=0
2
y=3 B=(2,3) IABI=
√
(x1−x2)²+(y1−y2)²
17 gru 20:34