matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbior
Rob:
Niech ∀n nalezy do N An={x nalezy do R (−1)
n
≤ x ≤ 1+1/n} a) Zapisać Ai i=1,2,3,4 ∞ ∞ ∞ b) Znaleźć zbiory ∪An = ∪ An i ∩ An; R − ∩ An n nalezy do N n=1 n=1 n=1
17 paź 15:01