wykres funkcji kwadratowej z wartosci bezwgl.
KASIA: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=x|x+1| − x Pomożecie albo wytłumaczycie jak to zrobic, pilnie
potrzebuje na jutro
17 gru 16:05
MQ: Przedziałami:
x<−1
x≥−1
17 gru 16:06
KASIA: Coś więcej?
17 gru 16:13
MQ:
x<−1: f(x)=x*(−x−1)−1
x≥<−1: f(x)=x*(x+1)−1
17 gru 16:15
MQ: Poprawka:
x<−1: f(x)=x*(−x−1)−x
x≥<−1: f(x)=x*(x+1)−x
17 gru 16:18
agulka: 1) x+1≥0⇒x≥−1, wtedy f(x)=x(x+1)−x=x2+x−x=x2
2) x+1<o⇒x<−1, wtedy f(x)=x(−x−1)−x=−x2−x−x=−x2−2x
17 gru 16:22
paula: Nie rozumiem

Ja to robie tak:
f(x) x(x+1)−x dla x + 1 ≥ 0
x(−x−1)−x dla x+1 < 4
f(x) x+1 ≥0 x−1<0
x≥ −1 x<−1
1) y=x
2 x ≥−1
I co dalej

?
17 gru 17:05
Aga1.:

Wykres funkcji f zaznaczyłam na czerwono
17 gru 17:17