Krok po kroku poproszę ;) Oblicz pole obszaru za pomocą całki pojedyńczej,
Anndzia: D:{x=−1,y=0,x+y=3}
17 gru 09:57
5-latek: Kochana studentko .
najpierw rysunek i zobaczymy wtedy co za figure(utwor geometryczny) mamy liczyc .
17 gru 10:06
Anndzia: nie mam rysunku, i nie umiem tego wcale
17 gru 10:08
5-latek: Moze lepiej zostawie to bez komentarza.Dobrze?
17 gru 10:10
Anndzia: łatwiej krytykować niż pomóc
17 gru 10:12
5-latek: Przeciez Cie nie krytykuje .
Odpowiedz mi na takie pytanie . Jak zdalas mature nie wiedzac jak zrobic wykres funkcji
liniowej .
Przepraszam z ale nawet ja po 40 latach jak to mialem pamietam ze wykresem funkcji liniowej
jest prosta .
Nie umiesz narysowac wykresy x=−1, y=0 tzn ze wykresem tej funkcji bedzie os OX i y=3−x i
wtedy te proste ograniczaja trojkat ? Wybacz
17 gru 10:19
Anndzia: to umiem zrobić nie zrozumiałam co mam narysować
17 gru 10:20
5-latek: No to teraz juz bedziemy wiedziac
17 gru 10:24
Anndzia:

nie dokładnie to narysowałam bo nie umiem w tym programie rysować ale mam w zeszycie

co dalej?
pod osią x funkcja x=−1
równo z osią y funkcja Y=0
no i liniowa nazwana "n" ograniczająca trójkąt y=3−x
17 gru 10:34
5-latek: Co do obliczenia calki to nie pomoge . Nie pamietam . Dopiero sobie to przypominam .
CO do wykresu to zle
Pod osia OX to by byla y=−1 a TY masz narysowac x=−1 wiec wykeres x=−1 bedzie rownolegly
do osi OY i przechodzic przez punkt x=−1
17 gru 10:41
5-latek: A wlasciwie to przez punkt (−1,0) bo punkt ma dwie wspolrzedne
17 gru 10:44