17 gru 00:05
zombi: | n2(5−1n√n+2n2 | |
| = 5 |
| n2(1+3n + 1n2) | |
17 gru 00:17
bilu: A tam nie wychodzi wyrazenie nieoznaczone
1n√n+2n2
Bo ja to zapisalem jako:
| √n+2n2 | |
| i sie zatrzymalem |
| n | |
17 gru 00:22
17 gru 00:23
bilu: To ja cos zle przeksztalcilem czy tylko zapisac trzeba bylo inaczej?
17 gru 00:25
zombi: Dobrze masz zapisane
1n√n+2n2 = 0 *
√n+0 = 0
więc dostajemy ogólnie
17 gru 00:28
bilu: To rozumiem, ale w pierwszym momencie zapisalem jako:
| √n+2n2 | |
| a z tego mi wychodzi ∞/∞ |
| n | |
17 gru 00:32