zadanie
Maciey: Jak to się oblicza?
loga 216 = 3
a3 = 216
16 gru 23:16
asdf: 216 = 63
16 gru 23:19
5-latek: to a=3√216 to a= ile
16 gru 23:20
Maciey: wiem, że wyjdzie 6, ale jak to fachowo się oblicza ?
16 gru 23:20
Dziabong: Musisz to wiedzieć, że 63 to 216 albo metodą prób i błędów.
16 gru 23:23
asdf: "fachowo" − nie wiem co to za termin.
16 gru 23:24
asdf: jak juz to:
a = 3√216 − "taki to fachowy sposob"
16 gru 23:24
Maciey: Nie chcę zgadywać wyników, asdf powiedz mi jak rozkładać pierwiastki 3−go stopnia. z 3√216 = 6
to ok. Ale jak np. mam 3√1572 to jak to się rozkłada ?
16 gru 23:33
sushi_ gg6397228:
na słupek
16 gru 23:38
Maciey: dzięki
16 gru 23:40