dsds
HUGO: Wykaż, że dla dowolnego kąta α prawdziwa jest tożsamość sin
4α + cos
4α =
1+−cos22α2 .
//jak by ktoś miał klucz do
http://www.zadania.info/d5/78381 to bym zbudował mu ołtarzyk w Gimpie♥
16 gru 22:34
ICSP: a wkład własny ?
16 gru 22:35
Radek:
Na kartce wychodzi ponad 11 linijek a teraz to przepisać tutaj
16 gru 22:37
Eta:
L=sin4α+cos4α= (sin2α+cos2α)2−2sin2α*cos2α= ..... dokończ
16 gru 22:38
Godzio:
Bez przesady, że 11
| | 1 | |
sin4x + cos4x = (sin2x + cos2x)2 − 2sin2cos2x = 1 − |
| (2sinxcosx)2 = |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 + cos2(2x) | |
= 1 − |
| sin2(2x) = 1 − |
| (1 − cos2(2x)) = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
16 gru 22:40
ICSP: ponad 11 ?
| | 1 | | 1 + (cos2x)2 | |
L = sin4x + cos4x = 1 − |
| (sin2x)2 = |
| = P |
| | 2 | | 2 | |
Zrobiłem w jednej
16 gru 22:40
HUGO: cicho xD ide się szybko myć a potem musze wszystko ogarnąć przed jutrzejszą matmą

chcę
zabłysnąć, choć raz... Ale uwierz NAUCZYCIELU ICSP że cokolwiek tu nie napiszecie bede
siedzieć do 2 w nocy aż to zakumam B) gdyż was po północy wymordują i będę i tak tu Sam wiec
wolę mieć gotowca ; / . .. wkład więc własny nadejdzie...
"...bo jak nie wiara to co nam pozostaje"?
cytat z Narni B)
16 gru 22:41
HUGO: Dziękuję każdemu zaraz będę analizować
Eta.. ♥♥♥
16 gru 22:41
Eta:
Czy Wy Panowie Godzio i ICSP jesteście też na "emeryturze"?
16 gru 22:42
Godzio:
Ja czasem chciałbym być
16 gru 22:43
Eta:
16 gru 22:43
Godzio:
(zwłaszcza jak mam wstać o 7 rano)
16 gru 22:44
zombi: | | 1 + cos2a | | 1 + (cos2a−sin2a)2 | | 1 +cos4a + sin4a − 2sin2acos2a | |
P= |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Teraz skorzystamy z faktu, że
(sin
2a+cos
2a)
2 = sin
4a + cos
4a + 2sin
2acos
2a
1 = sin
4a + cos
4a + 2sin
2acos
2a
Wracając do:
| 1 +cos4a + sin4a − 2sin2acos2a | |
| = |
| 2 | |
| sin4a + cos4a + 2sin2acos2a − 2sin2acos2a | |
| = sin4a + cos4a = L |
| 2 | |
16 gru 22:44
zombi: ICSP najprostszy ; (
16 gru 22:45
zombi: + ucięło mi w ostatniej linijce 2(sin4a+cos4a)
16 gru 22:45
Eta:
Dzisiaj poszłam spać o 2
oo i dzisiaj wstałam o 7
oo ( klasówkę miałam o 8
oo
16 gru 22:46
Radek:
16 gru 22:47
Eta:
@
zombi
ICSP ściągnął ode mnie

post
22: 38
16 gru 22:47
Godzio:
Eta jak byłem młody to też wcześnie wstawałem
16 gru 22:48
bezendu:
Witam wszystkich
Godzio mam do Ciebie kilka pytań odnośnie PWr ? Można prosić o jakiś e−mail do Ciebie ?
16 gru 22:54
zombi: ja też jedno, jak jest z kadrą w porównaniu do UWr? Odmłodzona? Bo mi na tym zależy. Mam
dylemat czy UWr czy PWr.
16 gru 23:01
HUGO: Dziękuję wam <3
17 gru 01:40