matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
diego662:
Jeżeli w trójkącie prostokątnym o kątach ostrych α i β jest tg α = 0,4, to: A) tg β = 2,5 B) tg β = 0,6 C) tg β = 0,4 D) tg β =
√
3
16 gru 21:56
Eta:
1
tgβ= ctgα=
= .......
tgα
16 gru 22:18
diego662:
2,5. Dzięki
17 gru 16:43