matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji
majtaj5:
2x+4
Określ dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji f(x)=
dla m=1
mx+2
16 gru 20:42
majtaj5:
up
16 gru 20:53
Dziabong:
Dziedzina x+2 ≠0 ⇒ x≠−2
2(x+2)
f(x)=
= 2
x+2
Będzie to pozioma prosta y=2 bez x= −2
16 gru 20:56