matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
domi:
dla jakiej liczby naturalnej n spełniony jest warunek n−1≤x≤n
2
8
−4
3
x=
16
2
+8
2
3
5
+27
2
x=
9*3
5
5
8
:5
2
−125
2
x=
25
−
3
:5
−
2
16 gru 20:14
Hajtowy:
Pozamieniaj potęgi tak
Potęgi 2,3 oraz 5
16 gru 20:14