Funkcjeeee :O :/
Maciuś: Nie proszę o wytłumaczenie, nie proszę o podpowiedź. PROSZĘ O ROZWIĄZANIE bo nie kumam tego ni
w ząb

Z góry wielkie dzięki

!
| | 2x+1 | |
Funkcja f określona jest wzorem: f(x) = |
| |
| | x−1 | |
a) określ dziedzinę i zbiór wartości tej funkcji,
b) wyznacz miejsce zerowe funkcji f,
c) naszkicuj wykres,
d) określ przedziały monotoniczności f
16 gru 19:04
krystek: | | 2(x−1)+3 | | 3 | |
f(x)= |
| =2− |
| wykres i odpowiesz na pytania |
| | x−1 | | x−1 | |
16 gru 19:09
krystek: A studia to pochodną
16 gru 19:10
Maciuś: Yhy dzięki
16 gru 19:12
Maciuś: a rozwiąż równanie :
16 gru 19:16
Maciuś:
16 gru 19:16
Radek:
D=R\{−1,0}
(2x−1)(x+1)=3x
dokończ
16 gru 19:18
Maciuś: albo Pole prostokąta jest równe 6m
2. Napisz wzór funkcji wyrażającej zależność między
długością i szerokością tego prostokąta.


?
16 gru 19:19
Maciuś: Radek chodzi o to: 2x
2+2x−x+1=3x

?
16 gru 19:24
Radek: tak
16 gru 19:41
16 gru 19:44