Proszę o pomoc! reguła de I'Hospitala
Klaudia18: Proszę o pomoc! reguła de I'Hospitala
a)lim [ln(x+1)]
x
| | 1 | | 1 | |
b)lim (ctgx) |
| >>>>> |
| jest w pierwiastku. |
| | lnx | | lnx | |
1)x−−>0
2)x−−>0
+1
16 gru 17:41
Krzysiek: jeżeli 1/lnx jest potęgą to zarówno w a) jak i w b)
skorzystaj z przekształcenia:
ab=eblna
i policz granicę potęgi.
16 gru 18:01
Klaudia18: dobra no to mamy a)
eA
A= xln[(ln(x+1)]= czyli to jest [0*oo] ale dalej jak bedzie wygladało chodzi mi o 2 następne
kroki.
16 gru 18:37
Krystian: pomocy
16 gru 19:42