praca zaliczniowa z majcy
Nelas07: Zadanie 1.
Dane są zbiory: A={x:x∊N⋀x≥−2}, B={x:x∊R⋀x<8}, C={x:x∊R⋀−5<x≤1}, D={x:x∊R⋀x<−3Vx>4}. Zaznacz na
osi liczbowej zbiory i napisz rozwiązanie za pomocą przedziałów liczbowych dla A−B,
A∪C,B−C,B∩D,D∪A,C∩D
Zadanie 2.
Znajdź dziedzinę i rozwiąż równanie
a) 4 x
−−−−−− = −−−−−−−−−
x+5 x−3
b) 4x+1 2x
−−−−−−−−− = −−−−−−−
3 5
c) (x2−25)(x2−16)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 0
(x+4)(x−5)
Zadanie 3.
a)korzystając z interpretacji geometrycznej wartości bezwzględnej, rozwiąż równanie:
|3−x| = 3
b)zaznacz na osi liczbowej zbiór rozwiązań nierówności:
2≤|4−3x|
Zadanie 4.
Oblicz współrzędne punktu B wiedząc, że punkt współrzędne punktu A wynoszą A(5,−2) a wektor
AB=[5,−2]
Zadanie 5.
Wyznacz współrzędne środka odcinka AB jeśli A(−1,7), B(5,−2)
16 gru 14:05
wredulus_pospolitus:
bardzo fajne zadania ... i co z nimi
16 gru 14:06
Nelas07: Pisałam na początku no

Pomoże ktoś z nimi?
16 gru 14:07
wredulus_pospolitus:
ale co napisałaś .... że praca zaliczeniowa z
majcy −−− no to fajnie ... i co z tego

połowę byś już dawno rozwiazala, gdybys zamiast pisząc przejrzała teorie umieszczona (i
wyjasnioną) na tym forum
16 gru 14:10
Nelas07: Nie musisz człowieku naskakiwać na mnie od razu.
Wybacz że zajęłam miejsce na forum tymi zadaniami.
16 gru 14:11
wredulus_pospolitus:
nie masz co przepraszać ... po prostu nim przyjdziesz po GOTOWCA

staraj się sama rozwiązać
... jeśli nie będzie wychodzić ... wtedy przyjdź z pytaniem, prośbą o naprowadzenia.
A nie ... ja chce gotowca ... i błagam
majcy
16 gru 14:14