matematykaszkolna.pl
praca zaliczniowa z majcy Nelas07: Zadanie 1. Dane są zbiory: A={x:x∊N⋀x≥−2}, B={x:x∊R⋀x<8}, C={x:x∊R⋀−5<x≤1}, D={x:x∊R⋀x<−3Vx>4}. Zaznacz na osi liczbowej zbiory i napisz rozwiązanie za pomocą przedziałów liczbowych dla A−B, A∪C,B−C,B∩D,D∪A,C∩D Zadanie 2. Znajdź dziedzinę i rozwiąż równanie a) 4 x −−−−−− = −−−−−−−−− x+5 x−3 b) 4x+1 2x −−−−−−−−− = −−−−−−− 3 5 c) (x2−25)(x2−16) −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 0 (x+4)(x−5) Zadanie 3. a)korzystając z interpretacji geometrycznej wartości bezwzględnej, rozwiąż równanie: |3−x| = 3 b)zaznacz na osi liczbowej zbiór rozwiązań nierówności: 2≤|4−3x| Zadanie 4. Oblicz współrzędne punktu B wiedząc, że punkt współrzędne punktu A wynoszą A(5,−2) a wektor AB=[5,−2] Zadanie 5. Wyznacz współrzędne środka odcinka AB jeśli A(−1,7), B(5,−2)
16 gru 14:05
wredulus_pospolitus: bardzo fajne zadania ... i co z nimi
16 gru 14:06
Nelas07: Pisałam na początku noemotka Pomoże ktoś z nimi?
16 gru 14:07
wredulus_pospolitus: ale co napisałaś .... że praca zaliczeniowa z majcy −−− no to fajnie ... i co z tego połowę byś już dawno rozwiazala, gdybys zamiast pisząc przejrzała teorie umieszczona (i wyjasnioną) na tym forum
16 gru 14:10
Nelas07: Nie musisz człowieku naskakiwać na mnie od razu. Wybacz że zajęłam miejsce na forum tymi zadaniami.
16 gru 14:11
wredulus_pospolitus: nie masz co przepraszać ... po prostu nim przyjdziesz po GOTOWCA staraj się sama rozwiązać ... jeśli nie będzie wychodzić ... wtedy przyjdź z pytaniem, prośbą o naprowadzenia. A nie ... ja chce gotowca ... i błagam majcy
16 gru 14:14