GRANICE
patryk: MAM KŁOPOT Z ROZWIĄZANIEM TEJ GRANICY :
−12 n przez 3n−8
prosze o pomoc
16 gru 00:23
asdf:
prosze o pomoc : czego nie rozumiesz
16 gru 00:28
patryk: nie rozumiem sposobu w jaki ją rozwiązac, mianowicie wyłączenie przed nawias nic tutaj nie da
,nie widzę jakiegokolwiek związku miedzy górną cześcią ułamka a dolną , inne sposoby na
liczenie granic , tj mnożenie przez sprzężenie czy wzorami na liczbę e nie wiele tutaj mi
pomagaja .
16 gru 00:30
ICSP: 0 * 0 nie jest symbolem nieoznaczonym.
16 gru 00:40
asdf:
an = g
g = 0, gdy a ∊(−1,1)
g= ∞, gdy a > 1
g= 1, gdy a= 1
brak granicy gdy a ≤ 1
16 gru 00:43
asdf: zapis powinien być:
limn→∞ an = g
...
16 gru 00:43
asdf: wiec jaki jest to symbol?
16 gru 00:43
ICSP: 0*0 = 0
16 gru 00:46
asdf:
16 gru 02:20
ICSP: ?
16 gru 02:28