wjmm: Dane:
NWD(a,b)= 12
a+b=96
Oblicz a i b. Głowię się nad tym i głowię. Wydaje się proste, ale nie mam pojęcia jak to
zapisać.
5 paź 15:42
matematyczka: np. a=12 a b=84
i tyle .
5 paź 16:44
wjmm: Tyle to ja też wiem, ale jak to zapisać, policzyć

Bo dla większych wartości tak prosto
nie będzie.
5 paź 16:54
matematyczka: rozkładac na czynniki pierwsze i tyle ! rusz głowa nie to ze ktos ci napisal to ty
jeszcze: "tyle to ja wiem"
5 paź 17:16
wjmm: No bez nerwów, ruszam głową już cały dzień

Tylko nie chodzi mi tu o wynik, bo wynik
można na oko powiedzieć, tylko o konkretny sposób. Jak wiesz to się podziel
5 paź 17:43
matematyczka: liczbę 12 i liczbę 92 rozkładasz na czynniki pierwsze i w ten sposób dochodzisz do
rozwiazania
5 paź 18:41