Pomocy
PPP:

pole trapezu abcd jest równe 100cm
2 , a krótsza podstawa DC tego trapezu ma 2 cm długości.
| | 4 | |
Kąty ostre trapezu przy dłuzszej podstawie AB oznaczamy przez α i β. Wiedząc że sinα= |
| |
| | 5 | |
a) obwód trapezu
b) długość przekątnych tego trapezu
15 gru 19:46
Eta:

k>0 h= 8k
P= (21k+4)*4k=100 ⇒ 21k
2+4k−25=0 ⇒ k= 1, bo k>0
Ob= L= 48k+4=.........
d
1=
√82+82= ...... d
2=
√82+172=.......
dokończ......
15 gru 20:13
mmm: a jak zostały obliczone długości boków i wysokości?
15 gru 20:53
Hajtowy: Masz policzone... Wszystko na tacy
Eta jest za dobra dla Ciebie
15 gru 21:59
mmm: tak, jestem jej wdzięczna, ale ja chciałabym wiedzieć skąd sie to wszystko wzieło, żebym mogła
później podobne zadania sama rozwiązać
15 gru 22:00
mmm: Dobra już wszystko zrozumiałam wielkie dzięki
15 gru 22:18
Eta:
15 gru 22:29