Prawdopodobieństwo
wajdzik:
C
11 = (1 1) = ?
tak w moim przypadku jak będzie?
15 gru 19:15
15 gru 19:15
wajdzik: bezendu, to wiem.
Pytam się o przykład z jedynkami, bo nie mogę załapać, powinno być zero a na pewno nie jest
15 gru 19:21
bezendu:
0 ?
15 gru 19:26
wajdzik: | | 1 | |
No właśnie, C11= ( |
| ) i co dalej, oczywiście tam nie ma kreski ułamkowej. |
| | 1 | |
15 gru 19:27
Saizou :
| | | |
C11= | oznacza że wybieramy jeden element ze zbioru jednoelementowego, czyli takich |
| | |
wyborów mamy dokładanie 1
a licząc ze wzoru
| | 1! | | 1! | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| =1 |
| | 1!*(1−1)! | | 1!*0! | | 1*1 | |
15 gru 19:30
wajdzik: dzięki wielkie, już wszystko mam
15 gru 19:33