matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka ??
Hubciooo :
pomoże ktoś
? jestem zielony w tych rzeczach podaję poniżej zadania
n!
1.
(n+2)!
n!
= 2 *
+ 3!
(n−2)!
2.(n+2)!<2* (n+4)!
n
3
n
2
3.
+
= 15(n−1)
15 gru 18:32
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1014.html
15 gru 18:33
krystek:
n!(n+1)(n+2)
(n−2)!*(n−1)*n
=2*
+3 i licz analog pozostałe
n!
(n−2)!
15 gru 18:38