matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ewa:
cos60stopni/1+sin60stopni + 1/tg30stopni oblicz wartosc wyrazenia
15 gru 16:17
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/228019.html
Powtarzasz sie a nie liczysz
15 gru 16:18
Ewa:
licze ten przyklad tysieczny raz a nie wychodzi.
15 gru 16:20
Wazyl:
1
2
=cos 60
√
3
2
=sin 60 tg 30 =
√
3
3
⇒
1
tg 30
=.....
15 gru 16:24