matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Melfior:
Jeżeli
√
5
x=1−2x to A) x=
√
5
+2 B) x=0,5 C) x=
√
5
/2 D) x=
√
5
−2
15 gru 15:43
krystek:
(
√
5
+2)x=1 i teraz wyznacz x Usuń niewymiernośc z mianownika)
15 gru 15:44