równania prowadzące do równań kwadratowych
a_a: x8−30=29x4
15 gru 14:25
R: t=x4
15 gru 14:25
ICSP: podstawienie t = x4 , t ≥ 0 i masz
t2 − 30 = 29t
15 gru 14:25
Hajtowy: t2−29t−30=0
15 gru 14:26
Hajtowy: Wszyscy jak jeden mąż
15 gru 14:26
R: haahha
15 gru 14:27
ICSP: żeby nie było zbyt monotonnie :
x8 − 29x4 − 30 = 0
x8 − 30x4 + x4 − 30 = 0
x4(x4 − 30) + 1(x4 − 30) = 0
x4 − 30 = 0
x = ± 4√30
15 gru 14:28
Hajtowy: Lub x=0
15 gru 14:29
Hajtowy: Tfu

źle mowie

x
4+1 to jest sprzeczne,
ICSP dobrze ma
15 gru 14:29
a_a: dzięki
15 gru 14:32