matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :))
Majka:
Wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi 6, a wysokość ściany bocznej tego ostrosłupa ma długość 8. Objętość tego ostrosłupa wynosi?
15 gru 14:17
Eta:
Zastosuj tw, Pitagorasa a=......
1
V=
a
2
*H=...
3
15 gru 14:23