matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
please o odp.
akwarysta:
akwarium o wymiarach 25szer 25wysokości i 40długości (cm) ile ma litrów
Wychodzi że 25
zgadza się?
16 paź 19:20
Eta:
1dm
3
= 1litr H
2
O 2,5 dm *2,5dm*4dm= 25dm
3
= 25 litrów ok
16 paź 19:23