Pochodna
Tomek: Witam
Mam taką pochodną do policzenia: (log
2x)
log2x. Tylko nie jestem pewny czy dobrze
policzyłem, mógłby ktoś sprawdzić?
e
log2xln(log2x)=e
log2xln(log2x) * (log
2xln(log
2x))' =
e
log2xln(log2x) * [(log
2x)'*ln(log
2x) + log
2x * (ln(log
2x))'] =
| | ln(log2x) | | log2x | |
elog2xln(log2x) * [ |
| + |
| * (log2x)'] = |
| | xln2 | | log2x | |
| | ln(log2x)+1 | |
elog2xln(log2x) * [ |
| ] |
| | xln2 | |
Z góry dziękuje za pomoc
15 gru 09:56
john2: Mnie też tak wyszło. Nie wiem tylko, czy nie wypada doprowadzić elog2xln(log2x) z powrotem
do postaci (log2x)log2x
15 gru 10:30
pigor: ... , powinno się , ale czy trzeba
15 gru 11:02
Tomek : Dziękuję za pomoc w takim razie
15 gru 12:30