Liczby log , log (x+2), log (x+6) są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. O
Damian: Zad.1 Liczby log , log (x+2), log (x+6) są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego. Oblicz x.
x+2 > 0 i x+6 > 0 x> −2 i x>−6 czyli: x> −2
2log(x+2) = log2 + log(x+6) − z czego wynika tutaj dodanie tej dwójki na początku? Jak
rozwiązuje się takie równanie?
15 gru 09:49
Bizon:
... popraw treść zadania
Jaka jest pierwsza liczba

?
15 gru 10:09
Aga1.: a,b,c kolejne wyrazy ciągu arytmetycznego
2b=a+c
skorzystaj z dwóch wzorów
rlog
ax=log
ax
r
log
ax+log
ay=log
a(x*y)
15 gru 11:59