funkcja kwadrawtowa
agata: x4x
5+x
3=4x
4
pomożecie

?
15 gru 08:29
Hajtowy:
4x
5 − 4x
4 + x
3 = 0
x
3(4x
2−4x+1)=0
x
3 = 0 v 4x
2−4x+1 = 0
Rozwiąż równanie kwadratowe

O ile tak to ma wyglądać to tak to leci
15 gru 08:30
5-latek: 4x6−4x4+x3=0
x3(4x3−4x+1)=0 i licz dalej
ja tu nie widze funkcji kwadratowej
15 gru 08:34
Hajtowy: Dzień dobry
5−latku 

Tak to jest jak ludzie piszą niewyraźnie, później wychodzą z igły widły

Może być to f.kwadratowa a także f.wielomianowa
15 gru 08:39
5-latek: Witam Cie .

Wlasnie tak jest jak mowisz a potem pisza −nie taka jest odpowiedz w ksiazce .
15 gru 08:42