uu
kaska: 
a) [(3
−1)
4]
2 : [(3−
1)−
2]−
5
b) 32−
2*15
3 (0,2)
2 * (0,4)−
3
−−−−−−−−−−−−− : −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
16−
2 *3
3 (0,4)
2 * 2−
3
16 paź 18:32
Mateusz: Te podkreślniki w potęgach to mają być minusy? Jak możesz zapisz czytelniej.
16 paź 19:18
Eta:
[(an)m]p= an*m*p
a) 3−1*4*2 : 3(−1)*(−2)*(−5)= 3−8: 3−10= 3−8−(−10)= 32=9
16 paź 19:45
Eta:
dzielna : (3216)−2 *(153)3 = 2−2*53= 5322= 53*2−2
dzielnik: (0,20,4)2 *(0,42)−3= (12)2*(0,2)−3=2−2*(15)−3=
=2−2*53= 53*2−2
to:
dzielna : dzielnik= 53*2−2 : 53*2−2 = 1
16 paź 20:04
Eta:
w wyznaczeniu wartości dzielnej nie zauważyłam , że = 2
−2*5
3
tak zostawiamy
dzielnik też = 2
−2*5
3
więc wynik działania jest =
1
Wszystko przez to, że zadanie banalne , tylko "koszmar" w pisaniu na klawiaturze
16 paź 20:11