FUNKCJA WYKLADNICZA
Estrella: FUNKCJA WYKLADNICZA
narysuj wykres
y= |2−x−1|
14 gru 22:07
Estrella: zastanawiam sie jakie beda kolejne przeksztalcenia:
probowalam ta:
1) 2−x
2)2−x−1
3)|2−x−1|
14 gru 22:08
Estrella: ale ten minus przy "2" mnie zmylił, nie wiem co znim zrobić, bo on chyba troche ingeruje w
wykres, ma wplyw

moze mi to ktos rozpisac

ale poprawnie, bo ja mam chyba zle...
14 gru 22:09
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
1. y=2−x <==> y= ( |
| )x − czyli symetria wzgledem osi OY |
| | 2 | |
2. jest ok
3. ok
14 gru 22:27
Estrella: ale jak zostawie pkt 1) tak jak jest i wylicze sobie pkt z tabeli, to moze tak byc
14 gru 22:33
Estrella: to wykres mi wyszedl dobrze...
14 gru 22:33
Estrella: w sumie tak, to oczywiste...
14 gru 22:35
sushi_ gg6397228:
po co sie meczyc z tabelka
pamiętaj "używamy głowy", aby się nie meczyć
14 gru 22:42