matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
matma:
calka ∫ [ ( 1/3 ) x
3
* 1/(x*ln x) ] dx nie mam pojecia jak sie za nia zabrac. prosze, pomozcie
14 gru 21:46
Krzysiek:
t=lnx dt=1/xdx x=e
t
=1/3∫e
3t
/tdt a całka ∫e
x
/xdx jest nieelementarna
14 gru 21:58