Wykresy
Bodek: Dana jest funkcja f(x)= cosx−
√3sinx
a) narysuj wykres funkcji. czy powyższa funkcja jest równa tej g(x)=cos(x−
π3)
14 gru 21:38
ICSP: Nie
14 gru 21:42
Bodek: to co mam zrobić żeby narysować ta funkcję?
14 gru 22:00
5-latek: masz ja po prostu narysowac
Jakie musza byc spelnione warunki aby funkcje byly rowne?
14 gru 22:02
Bodek: ale jak?
14 gru 22:03
ICSP: | | π | |
cosx − √3sinx = 2 * (cosx * cos60o − sinx * sin60o) = 2cos(x +60o) = 2 * cos(x + |
| ) |
| | 3 | |
14 gru 22:33
Bodek: aaa, ok wielkie dzięki
14 gru 22:42