Znajdź pierwiastki równania
mcalma: może ktoś to obliczyć

x
3+x
2−4x−4
16 paź 18:08
AS: A dlaczego nie mcalma?
16 paź 18:11
mcalma: lub sprawdzić czy podane ciągi są roznące

a
n=(n−1)/n
16 paź 18:19
mcalma: As nie zabardzo wiem o co chodzi Ci w pytaniu
16 paź 18:21
Prudence: x2(x+1))−4(x+1)
(x+1)(x2−4)
Dasz sobie dalej radę?
16 paź 18:22
mcalma: no tak x=1 i x2=2 dziękuję
16 paź 18:50
Eta:
niestety , ale nie!
( x+1)( x −2)( x+2)= 0
podaj teraz pierwiaski tego równania ....
16 paź 18:55
mcalma: x1=−1 x2=−2 x3=2
16 paź 18:57
Eta: ok
16 paź 19:10