oblicz x
Niebanalny Banan: oblicz x:
log0,1x=−2+log5+log4
Df∊(0;+∞)
−log10x=−log10100+log5+log4 ic oś robię źle odp wychodzi nieprawidłowa. Nawet nie chce mi
się dalej przepisywać. Proszę o pomoc
14 gru 19:47
Alfa:
logx
−1 = log100*5*4
14 gru 19:58
Niebanalny Banan: Alfa
ma wyjść x=5
14 gru 20:36
ciekawsky: log0.1x=−(log(100/(5*4)))
−(logx)/(−1)=log(5)
log(x)=log(5)
x=5
14 gru 20:44
Niebanalny Banan: ciekawsky
nie czaje przejścia x=−(log(100/(5*4))) dlaczego tak? jest +log5 a nie −log5
14 gru 20:52
Niebanalny Banan:
14 gru 20:59
Niebanalny Banan: ciekawsky
?
15 gru 09:07