matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Paweł:
Rzucono dwa razy symetryczną sześcienną kością do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że suma wyrzuconych oczek jest mniejsza od 6.
14 gru 19:06
Bizon:
1−1 2−1 3−1 4−1 1−2 2−2 3−2 1−3 2−3 1−4
10
6
2
14 gru 19:12
Eta:
|Ω|= 6
2
=36 A= {(1,1), (1,2), (1,3), (1,4), (2,1), (2,2), (2,3) ,(3,1), (3,2), (4,1)} |A|= 10
10
5
P(A)=
=
36
18
14 gru 19:18