Nierówność kwadratowa.
Wiola: Rozwiąż nierówność:
a)x2<2−x
14 gru 18:34
5-latek: x2+x−2<0 i dalej licz
14 gru 18:37
krystek: x2+x−2<0 i już Δ x1, x2 wykres i odpowiedź.
14 gru 18:37
5-latek: Witam
krystek
14 gru 18:41
Wiola: x1=2+32=2,5
Tyle wychodzi, czy źle liczę? Coś z odpowiedziami mi się nie zgadza.
14 gru 18:43
krystek: b=1
Witaj
5−latku i do zobaczenia!
14 gru 18:44
5-latek: | | −1+3 | |
x1= |
| =...ile jaki jest wzor na pierwiastki rownania kwadratowego? pisz tu |
| | 2 | |
14 gru 18:47
5-latek: Juz uciekasz ? chyba wnuki przyjechaly do Ciebie
14 gru 18:49
Wiola: Już mi wychodzi, źle sobie wzór napisałam. Dziękuję.
14 gru 18:49
krystek: Nie , ja dzisiaj wróciłam od nich i odpoczywam
14 gru 18:50
5-latek: To masz prawo byc zmeczona

ja jutro odwoze swojego wnuczka do Jeleniej Gory .
Zrobil mi niespodzianke i byl caly tydzien u mnie
14 gru 18:55