Funkcj
52: Jak narysować coś takiego
x2+y2=18 ?
14 gru 18:00
krystek: okrąg o środku (0,0) r=√18
14 gru 18:06
Panko:

1) narysuj odcinek AP o długości 18 i współliniowy z nim odcinek PB długości 1
2) Wykreśl symetralną tego odcinka . AB . Da ona punkt O
3) Z punktu O wykreśl powstałym promieniem AO okrąg
4) Z punktu P wystaw prostopadłą do odcinka AB
5) Dostaniesz np punkt C . Wtedy IPCI =
√18
14 gru 18:34
Bogdan:
√18 = 3
√2
aką długość ma czerwony odcinek?
14 gru 18:45
Bogdan:
14 gru 18:47
krystek: LUB 3* PRZEKĄTNA KWADRATU O BOKU 1
14 gru 18:48
52: No tak

Dzięki za odpowiedź.
15 gru 12:48