matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki wielomiany
Lila:
a)W(x)=(x
2
−3x)
2
−9x
2
b)W(x)=x
4
+9 c)W(x)=2x
4
+32 d)W(x)=x
4
+324 e)W(x)=4x
3
+4x
2
−9x−9 f )W(x)=x
3
(x
2
−7)
2
−36x g)W(x)=x
4
+5x
3
+14x
2
+22x+12
14 gru 17:06