matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
%:
81
1/4
x = 3
−1
* 5
−1/3
*
3
√
25
4
√
4
y = (2/3)
−3
* (
)
2
3
jaki procent liczby x stanowi liczba y ?
16 paź 17:13
Goldenfille:
1
1
3
1
3
3
x=
*
*
=
*
=
3
3
√
5
3
√
25
3
3
√
5
3
√
25
15
16 paź 17:22
Goldenfille:
27
4
√
16
27
3
y=
*
=
*U{2]{9}=
8
9
8
4
y
*100%
x
16 paź 17:25