matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxx
magda:
w urnie jest 16 kul białych 14 kul zielonych 6 niebieskich i 4 żółte.Wyjmujemy losowo jedną kulę . Obilicz prawdopodobieństwo że będzie to kula zilona albo żółta prosze o pomoc
14 gru 16:03
pigor:
..., P(Z∪Ż)=
14
40
+
6
40
=
20
40
=
1
2
= 50% . ..
14 gru 16:11
magda:
Dziękuje
14 gru 16:14