pilne na zaraz
ania: −3(x+2)−4(x−5)=−9x+14
14 gru 15:02
Darth Mazut: Oczekujesz samego rozwiązania czy nie wiesz jak ten przykład zrobić
14 gru 15:04
5-latek: Jasne ze gotowca bo cozby innego oczekiwala jesli daje takie proste zadanie do rozwiazania
14 gru 15:06
Hajtowy: x=0
14 gru 15:06
ania: potrzeuje rozwiazania,dl kogo proste to proste
14 gru 15:08
Hajtowy:
−3 * (x+2) = coś
−4 * (x−5) = blee
coś − blee = −9x+14
I z tego ładnie wychodzi
14 gru 15:10
Darth Mazut: Hajtowy nie rozumiem Twojego tłumaczenia
14 gru 15:12
dero2005:
−3(x+2)−4(x−5) = −9x+14
mnożymy przez nawias
−3x−6−4x+20 = −9x+14
przenosimy na lewo niewiadome a na prawo wiadome zmieniając znaki
−3x−4x+9x = 14+6−20
2x = 0
x = 0
14 gru 15:12
Hajtowy:
dero2005 nie rozwiązuj − nie dawaj gotowców w takich zadaniach...
To jest na poziomie 5/6 klasy podstawówki.
14 gru 15:13
Darth Mazut: Niestety to poziom gimnazujm

− poziom się nieco obniżył w obecnych czasach
14 gru 15:16