Punkt S jest środkiem adcinka AB wyznacz wspołrzędne punktu B
Kasia: zad 1.Punkt S = (7,−2) jest środkiem odcinka AB wyznacz współrzędne punktu B, wiedząc że A =
(2,3)
zad2.Punkty A=(1,1) B=(2,2) C=(3,−1) są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku ABCD . wyznacz
współrzędne wierzchołka D , korzystając z tego, że punkt przecięcia się przekątnych
równoległoboku jest jego środkiem symetrii
zad 3. Zbadaj jakim trójkątem (ostrokątnym,prostokątnym czy rozwartokątnym) jest trójkąt o
wierzchołkach A=(3,1) B= (7,5) C=(5,−1)
14 gru 14:28
dero2005:
1)
| | xA+xB | | yA+yB | |
S( |
| : |
| ) = (7 ; 2) |
| | 2 | | 2 | |
14 gru 14:32
5-latek: A co od siebie ?
14 gru 14:37