matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz rownanie stycznej do wykresu funkcji
izulaaa:
Wyznaczyć równanie stycznej do wykresu funkcji w punkcie o odciętej x
0
, jeśli: f(x)= sin 2x , x
0
=π/2
14 gru 13:49
izulaaa:
i jeszcze drugi przykład : f(x)=sin∧{2 }x , x
0
=π/4
14 gru 13:51