Udowodnij
Niebanalny Banan: Udowodnij, że 1−cos22x=sin22x
14 gru 12:32
Niebanalny Banan: proszę o wskazówkę
14 gru 12:32
ZKS:
Skorzystaj z jedynki trygonometrycznej. Jak możesz inaczej zapisać tą 1 po lewej stronie?
14 gru 12:37
Niebanalny Banan: sin2x+cosx−cos22x=sin2x
14 gru 12:43
Niebanalny Banan: +cos2x
14 gru 12:43
Niebanalny Banan: sin2x+cos2x−cos22x=4sin2xcos2x
14 gru 12:44
Niebanalny Banan: co dalej?
14 gru 12:50
Niebanalny Banan:
14 gru 13:07
asdf: a co tu udowadniac?
sin2x + cos2x = 1
teraz tym Twoim "x" jest "2x" i tyle..
14 gru 13:13
asdf: inny przyklad:
f(x) = sin2(t2*n!+√kx) + cos2(t2*n! + √kx) = 1
14 gru 13:14