matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć całkę przed podstawianie
mloda3377:
∫ dx/2cos
2
x*3x
14 gru 11:58
pigor:
dx
..., napisz porządnie tę całkę, bo twój jej zapis ∫
cos
2
x*3x=
2
14 gru 13:00
mloda3377:
dx
∫
2cos
2
x*3x
14 gru 13:07
asdf:
1 = sin
2
x + cos
2
x ...
1
tg
2
x
dx
=
( ∫
dx + ∫
)
2
3x
3x
14 gru 13:12