matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania
Fineq:
−2x−5
1. a) Podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji y=−
x+3
b) Oblicz jej miejsca zerowe
−1
c) Dla jakiego argumentu wartość funkcji jest równa
2
14 gru 09:18
Bizon:
2x+5
y=
x+3
2(x+3)−1
y=
x+3
−1
y=
+2
x+3
14 gru 09:38
Bizon:
14 gru 09:39