topologia
jadziaa33: Topologia.
Witam.
Mam takie zadanie gdzie podana jest para uporzadkowana (2,3) i jest ona przykladem prestrzeni
topologicznej. (2,3−liczby von Neumanna. 2={0,1}, 3={0,1,2}={∅,{0},{01}}.
Podzbiorami wlasciwymi zbioru 2={0,1} sa {0},{1}. wskazmy wszystkie elementy tego zbioru.
i mam zapisane cos takiego
int
3{0}={0}
cl
3{0}={0,1}
bd
3{0}={1}
int
3{1}=∅
cl
3{1}={1}
bd
3{1}={1}
jesli chodzi o brzeg to wiem dlaczego akurat tyle. gorzej z wnetrzem i domknieciem. czy ktos
bylby wstanie mi to wytlumaczyc