Informatyka
mati: #include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
int i, j, x,n,m, macierz[100][100]={0}, max[100]= {0}, suma linia[100] = {0};
printf("Podaj n:");
scanf("%d", &n);
printf("Podaj m:");
scanf("%d", &m);
printf("Podaj dowolna liczbe:");
scanf("%d", &x);
srand(x);
i=n;
j=m;
if(m!=n)
{
for(i=0; i<=n; i++)
{
if(i<n)
{
for(j=0; j<m;j++)
{
macierz[i][j] = rand()%100;
suma
linia[i] += macierz[i][j];
printf("%4d", macierz[i][j]);
}
printf(" \t %4d\n", suma linia[i]);
}
else
{
printf("\n\n");
max[j]=macierz[0][0];
for(j=0; j<m; j++)
{
for(i=0; i<n; i++)
{
if (macierz[i][j]>max[j]) max[j]=macierz[i][j];
printf("%4d", max[j]);
}
}
}
}
}
else printf("M musi byc rozne od n

!");
return 0;
}
Co muszę zmienić żeby pod każdą kolumną wyświetlało wartość maksymalna ?