?
help: 2(x−12)(x−1)= ?
13 gru 21:08
Hajtowy: W czym jest problem? Z wymnożeniem?

Wymnóż (x−12)(x−1) = coś

A później :
2 * (coś) = ...
13 gru 21:10
help: musze wyznaczyć z tego p i q ..
13 gru 21:12
Hajtowy:
2(x
2−x−12x+12) = 2 ( x
2 − 13x + 12) = 2x
2 − 26x + 24
2x
2 − 26x + 24 = 0 || : 2
x
2 − 13x + 12 = 0
Δ=169−48=121
a=1
b=−13
c=12
Podstaw i policz p i q
13 gru 21:15
asia: 2(x−12)(x−1)=2(x2−x−12x+12)=2(x2−13x+12)=2x2−26x+24
13 gru 21:15
help: 2(x−12)(x−1)= a miejsce zerowe?
13 gru 21:21
5-latek: rozwiaz takie rownania x−12=0 to x= lub x−1=0 to x= ....
13 gru 21:23
help: x−12=0 to x= 12
x−1=0 to x= 1
13 gru 21:24
5-latek: Poza tym zainteresuj sie postem asi z 21:15 tam masz dokladnie pokazan jak takie cos sie
liczy
13 gru 21:31